3 dintre cei mai buni minerale si vitamine pentru dureri de cap – III

Magneziu

„Acest mineral important sustine functionarea normala a sistemului nervos. Studiile au aratat, de asemenea, ca unii bolnavi de cap au un nivel scazut de magneziu. Incercati sa luati Magneziu in fiecare zi ”, spune Cassandra.

Vitamina B2

Vitaminele B ajuta la sustinerea sistemului nervos – in special B2 (Riboflavina). Ele pot ajuta la reducerea severitatii si frecventei anumitor dureri de cap. „Riboflavina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B2, se gaseste in cantitati mici in multe alimente. Este necesar pentru transformarea alimentelor in energie si, la fel ca si CoQ10, functioneaza, de asemenea, ca un antioxidant prin eliminarea radicalilor liberi daunatori. Incercati sa includeti in dieta dvs. carne slaba, oua, leguminoase, nuci, legume cu frunze verzi si produse lactate. Puteti, de asemenea, sa alegeti un supliment ”, recomanda Cassandra.

colina

Cercetarile au sugerat ca nivelurile scazute de colina – pe care le putem gasi in oua, fructe de mare, broccoli si spanac – pot provoca dureri de cap in cluster. Cassandra explica: „Colina este un nutrient esential pentru functionarea normala a tuturor celulelor. Se gaseste in substante numite fosfolipide care sunt o parte vitala a membranelor celulare, inclusiv in creierul si celulele nervoase. Fosfolipidele sunt necesare pentru structura celulara si semnalizarea celulelor. Alegeti o formula gata cu vitaminele B6, B12 si DHA, cum ar fi Mastermind. ”