8 alimente care pot sa fie congelate

OU: coaja de ou nu poate fi inghetata, dar orice altceva poate. Crapati ouale intr-o tava pentru briose, apoi puneti-le in congelator. Odata inghetate complet, acestea pot fi transferate intr-un recipient din plastic, pentru mai mult spatiu si depozitare sigura.

BRANZ: Poate fi congelata ca un bloc complet sau puteti rade blocul si il puteti ingheta, ceea ce inseamna ca puteti lua branza pe masura ce si cand aveti nevoie de ea. Orice, de la mozzarella la parmezan, poate face fata introducerii in congelator, cu exceptia branzei de vaci care poate sa nu reactioneze bine.

LAPTE: Laptele congelat trebuie dezghetat inainte de utilizare, lasati-l sa se agite inainte de turnare pentru a va asigura ca toate solidele si lichidele au fost complet amestecate. Laptele se va extinde si cand este inghetat, asa ca nu il puneti intr-un recipient etans.

PAINE: Aceasta ar trebui sa fie intotdeauna inghetata cand este proaspata, altfel va ramane invechita odata dezghetata. Puteti ingheta o paine completa sau felii individuale, daca este mai usor. Lasati painea sa se dezghete in mod natural sau puneti-o direct in prajitor de paine.

CIOCOLATA: Ciocolata contine foarte putina apa, ceea ce inseamna ca nu se va schimba la fel ca alte articole atunci cand este inghetata si decongelata. Puneti ciocolata la frigider cateva ore inainte de a o introduce in congelator pentru a ajuta la scaderea temperaturii incet, reducand riscul modificarii aromei sau aspectului.

OREZ SI PASTA: Este aproape imposibil sa faci cantitatea potrivita de paste sau orez, dar in loc sa arunci excesul, il poti congela. Pentru a dezgheta si a reface, turnati pur si simplu apa fierbinte peste ele.

IAURT: Iaurtul este un desert din ce in ce mai popular, care poate fi savurat si acasa. Unele iaurturi pot fi afectate de procesul de inghet, deci merita sa congelati doar o cantitate mica in prima instanta, pentru a va asigura ca gustul nu este afectat dramatic.