Adevarul despre grasime – si de ce ar trebui sa mancam mai mult din ea – Partea I

Evitarea grasimilor sa slabeasca? Poate doriti sa va ganditi din nou. Zoe Harcombe, autorul Stop Counting Calories & Start Pierderea Greutatii (Columbus Publishing) explica de ce tot ceea ce credem ca stim despre grasime este gresit …

Iti amintesti titlurile din februarie?
„Untul nu este rau pentru tine pana la urma” „Grasimea este cheia pentru a trai mai mult”

Acestea proveneau dintr-o lucrare pe care colegii si eu am publicat-o in BMJ Open Heart. Am analizat toate probele standard de aur disponibile comitetelor dietetice americane si britanice in 1977, respectiv in 1983. Acestea au fost datele cand ghidurile au fost introduse pentru a manca nu mai mult de 30% din caloriile noastre sub forma de grasime si nu mai mult de 10% sub forma de grasimi saturate. Cercetarile noastre au aratat ca nu exista dovezi pentru aceste recomandari. Si nu a mai existat niciunul de atunci.

De cand am demonizat grasimile, consumul nostru de carbohidrati a crescut dramatic si acum avem epidemii de obezitate si diabet de tip 2 – deci este o coincidenta sau o cauza? Lucrand ca cercetator de obezitate, sunt convins ca am creat aceste crize de sanatate si trebuie sa ne indragostim rapid de grasime pentru a le depasi.

Leave a Reply