Alegerea gazelor de protectie la sudura

Alegerea gazelor trebuie facuta in functie de rezultatul pe care doriti sa-l obtineti. Acestea vor fi alese in functie de material, dar va trebui sa tineti cont si de alte aspecte. Trebuie sa stiti ca sudura cu gaz inert de tip MIG/MAG sau chiar TIG trebuie aleasa in functie de materialul pe care va veti decide sa-l folositi.

Specialistii atelierului de roti si sudura din echipa topwelding.ro sunt de parere ca gazul de sudura are un singur rol si anume de a proteja baia de material topit de efectele daunatoare pe care le pot avea asupra ei azotul si oxigenul din atmosfera. Lucrurile nu stau chiar asa pentru ca aceste gaze vor avea si alte roluri pe care ar fi bine sa le luati in considerare.

Avantajele alegerii corecte a gazului

Masina cu jante proaspat sudate

Apeland la sudura argon, veti putea creste fara probleme productivitatea. De asemenea, veti vedea ca veti reusi sa imbunatatiti calitatile cordoanelor de sudura. Veti reusi sa obtineti niste rezultate net superioare pe care le veti aprecia foarte mult. Reducerea costurilor de productie va fi un alt avantaj pe care ar trebui sa-l aveti in vedere. Trebuie sa mai stiti ca daca veti folosi gaz de protectie, acesta va avea si niste implicatii deosebite asupra proprietatilor materialului sudat. Va reusi astfel sa-i fie influentate duritatea si chiar rezistenta la coroziune.

Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca sudura in argon la atelier are niste implicatii deosebite si asupra altor lucruri. De exemplu, aceasta va influenta foarte mult forma si marimea baii de material topit. De asemenea, gradul de topire este si el influentat. Un alt aspect ce ar trebui sa va interseze este porozitatea si zona de imbuinare, care vor fi si ele influentate de gazul pe care il veti alege. Daca veti opta pentru o sudura argon cu aparate performante, va veti putea bucura de o cantitate mai mica de stropi, dar si o viteza de sudare superioara.

Aragonul este cel mai des intalnit in sudura materialelor neferoase, dar si in sudura metalelor radioactive. Aragonul va oferi o stabilitate excelenta a arcului, lucru ce va permite o patrundere foarte buna, dar si o calitate excelenta a cordonului de sudura. Daca vorbim despre materialele feroase, argonul va fi de cele mai multe ori amestecat cu alte gaze, precum hidrogenul, oxigenul si dioxidul de carbon. Curentul folosit in sudare va fi transmis mult mai bine datorita potentialului destul de scazut de ionizare.

Leave a Reply