Alimente pentru o stare buna

Alimentele ne pot oferi o stare de bine mai ales atunci cand sunt combinate intr-un mod corect. Exista alimente care ajuta la crearea hormonului fericirii si de aceea de multe ori dupa ce le consumam avem o stare mult mai buna. Va oferim  alimente care va ajuta pentru obtinerea unei stari bune si a unui organism sanatos.

1. Spanacul si loboda: Consumarea de legume verzi cu frunze – cum ar fi spanacul si sofangul – va va ajuta sa va mentineti nivelurile de vitamine B care favorizeaza starea de spirit, precum folatul, vitaminele B3, B6 si B12. Faceti o salata de spanac prime – sau adaugati sunca pentru a manca cartofi prajiti si supe.

2. Pasari de curte: puiul si curcanul sunt foarte bogate in tirozina, un aminoacid care ajuta organismul sa faca fata stresului mai eficient. Fa-ti sandwich de miine o salata de pui.

3. Ceaiul verde: ceaiul verde este plin de antioxidanti, aminoacizi si L-theanina, cunoscuti pentru reducerea stresului si anxietatii in timp ce imbunatatesc starea de spirit. Daca este consumat in mod regulat, ceaiul verde poate creste senzatia de bunastare generala. Pentru un medic mai sanatos si mai lung, recomanda o ceasca de ceai verde pe zi!