Alimentele fericirii

Exista anumite alimente pe care le puteti manca care vor ajuta substantele „fericite” din creier sa continue sa curga. Doi jucatori cheie sunt neurotransmitatorii dopamina si serotonina, cunoscuti ca „hormonul fericit”. Nivelurile scazute ale acestor substante chimice pot provoca oboseala si starea de spirit scazuta, in timp ce lipsa Omega-3 poate duce, de asemenea, la oboseala si schimbari de dispozitie. Asa cum au spus in „Viata lui Brian”, uitati-va mereu pe partea stralucitoare a vietii … si aici sunt alimentele care maresc mancarea pentru a va ajuta.

1. Somon: Acizii grasi omega-3 gasiti in somon au efecte antidepresive. Incercati-va cu oua amestecate sau avocado la micul dejun.

2. Banane: Vitamina B6 gasita in banane transforma triptofanul in serotonina, hormonul de ridicare a dispozitiei. In acest fel, nu numai ca veti simti mai ciudat, dar veti avea si un somn mai bun.

3. Ovaz: Ovazul are un indice glicemic scazut (GI), deoarece elibereaza incet energia in sangele nostru, mai degraba decat o grabire rapida care curge rapid. Acest lucru va ajuta sa va mentineti stabilitatea glicemiei si starea de spirit.