Alzheimer si ultimele descoperiri

Alzheimer este o boala din ce in ce mai des intalnita in randul batranilor, in special. Se manifesta prin dementa si prin pierderi grave ale memoriei care in cele din urma provoaca decesul persoanei in cauza.

Cercetarile facute asupra bolii Alzheimer sunt supuse asupra cautarii acelor aspecte pare prevestesc venirea bolii  inainte de declansarea dementei. Conform ultimelor studii efectuate in acest domeniul una dintre principalele semne care prevestesc aceasta boala este depresia, iar alta este iritabilitatea care ar putea fi unele dintre trasaturile care apar cu trei ani inainte de problemele de memorie evidente.

Un studiu efectuat in Journal Neurology a constatat ca 30% dintre persoanele care au dezvoltat mai tarziu dementa au avut o problema cu depresia in primul rand. Dar cercetatorii spun ca inca nu stiu daca acest lucru este din cauza faptului ca oamenii realizeaza la un anumit nivel ca au probleme cu memoria si gandirea sau daca depresia este cauzata direct de efectele Alzheimer asupra creierului.

Fiind o boala care incepe sa atace din ce in ce mai mult populatia, cercetarile nu se opresc aici si atentia cercetatorilor este atintita asupra ei. Astfel, o sa revin cu noi studii si cu noi cercetari in acest domeniu.

Leave a Reply