Apreciere fata de ceea ce avem – VII

Folositi si intreaga gama de bunuri, fara a pastra nimic „pentru bine”. „Cine spune ca nu putem face spalarea in ceva special?” spune Grace. „Fie ca este un tricou de la facultate pe care il iubesti, fie o tiara! Ceea ce conteaza este sa ne crestem aprecierea fata de ceea ce avem si ce inseamna pentru noi. ”

A avea si a face mai putin – in ceea ce priveste, sa zicem, bunuri, vacante in strainatate, calatorii in Marea Britanie sau cumparaturi – are, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului. Si constientizarea binelui mai mare este esentiala pentru a obtine o perspectiva mai minima, spune Grace.

„Putem incepe sa vedem de ce avem nevoie cu adevarat in viata si cat de mult nu este asociat cu materialismul”, explica ea. „Observam ce ne poate sustine in diferite moduri – muzica, arta, invatare, natura, mai mult timp de calitate cu mai putini prieteni.”

Desigur, a avea mai putini bani de rezerva poate insemna ca nu aveti de ales sa aveti mai putini, dar sa invatati sa profitati la maximum de ceea ce aveti este vital, spune Beatrice Widmark din aplicatia de bunastare financiara Dreams.

„Acest climat actual de carantine, stingeri si restrictii este un moment bun pentru a-ti recastiga controlul asupra finantelor economisind”, spune ea. „O modalitate usoara de a face acest lucru este examinand cat de mult ati cheltui in mod normal pe cinele de ziua de nastere, nunti sau cumparand runde, apoi lasand acesti bani deoparte pentru un obiectiv de economisire”.

Un sondaj efectuat de Oxfam a constatat recent ca una din trei femei britanice sub 55 de ani nu a cumparat haine in lockdowm- aproape sase milioane alegand sa poarte mai multe dintre ce aveau in dulapurile existente. Anterior, britanicele cumparau opt articole de imbracaminte noi pe luna.