Avocado, merisoare si afine- beneficii pentru organism

Avocado are un moment in centrul atentiei – si nu este surprinzator! Acestea sunt o sursa excelenta de grasimi sanatoase, monosaturate, care au fost cunoscute pentru ca ajuta la scaderea colesterolului rau si, ca rezultat, pentru a reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral. Un studiu recent a sugerat ca combinarea unei diete moderate cu grasime cu un avocado pe zi ar putea reduce nivelul de colesterol rau mai mult decat o dieta cu continut scazut de grasimi sau cu continut moderat de grasimi fara avocado.

Merisoarele sunt frecvent utilizate ca un ajutor impotriva infectiilor tractului urinar, dar studiile au sugerat ca aceste boabe ar putea avea, de asemenea, o gama larga de alte beneficii – de la imbunatatirea sanatatii inimii si de a ajuta la prevenirea anumitor forme de cancer la reducerea infectiilor. Ceea ce le face atat de bune pentru noi este continutul lor de polifenoli. Polifenolii au fost raportate ca poseda proprietati antioxidante, antiinflamatorii si antimicrobiene, pentru a numi doar cateva. Doar fiti atenti in cazul in care obtineti aportul de merisoare, deoarece sucul de de merisoare si sucurile sunt adesea pline de zahar.

Cu un nivel ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale, afinele au fost legate de toate tipurile de beneficii pentru sanatate, inclusiv sanatatea inimii, prevenirea cancerului, functia creierului imbunatatita si vederea imbunatatita. Si daca acest lucru nu este suficient, unele studii au sugerat ca antioxidantii din afine ar putea contribui la intarzierea procesului de imbatranire !

Leave a Reply