Beneficiile untului si cafelei

Unt

Margarina poate avea u raport mai scazut in calorii decat untul, dar raspandirea puternic procesata este, de asemenea, mult mai sintetica si chiar contine si coloranti adaugati pentru a ii da o nuanta frumoasa de galben. Pe langa faptul ca este o alegere mai naturala, untul este, de asemenea, bogat in vitaminele A, E si K liposolubile si contine acizi grasi cu lant mediu, care va pot ajuta sa va simtiti mai satisfacuti dupa masa, ceea ce inseamna ca mancati mai putin.

Cafea

Desi prea multa cafeina poate provoca efecte secundare, inclusiv dureri de cap, palpitatii si anxietate, cateva cani de cafea pe zi, s-au dovedit a fi benefice pentru sanatatea noastra. Studiile au aratat ca persoanele care consuma cafea pe termen lung pot prezenta un risc redus de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, boala Parkinson si calculi biliari, in timp ce un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Finlanda de Est a aratat ca 65 la suta dintre participantii care au baut trei pana la cinci cesti pe zi de cafea au prezentat o rata scazut de a dezvolta boala Alzheimer sau dementa in viata mai tarziu.

Leave a Reply