Care este cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala?

Principala diferenta intre diferitele materiale de pardoseala si gradul de adecvare a acestora pentru utilizare este conductivitatea termica a materialului, ceea ce inseamna cat de rapid si eficient se incalzesc transferurile generate pe suprafata podelei.

Cel mai bun parchet pentru incalzirea in pardoseala este acela care permite o buna conductivitate, deoarece se incalzeste mai repede, ofera mai multa caldura si este mai eficient pentru a functiona. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca materialele mai putin conductive nu pot fi utilizate cu incalzire prin pardoseala.

Cel mai bun tip de parchet pentru incalzirea prin pardoseala este acela din tigla si din piatra. Cu toate acestea, se poate gasi un sistem de incalzire radiant compatibil pentru aproape fiecare podea.

Parchetele potrivite pentru incalzirea in pardoseala

Parchetele adecvate pentru a sustine incalzirea in pardoseala sunt:

  • tigla, pardoselile din patra si lustruita
  • podelele din lemn
  • parchetul laminat
  • podelele din vinil
  • pardoselile din cauciuc

Indiferent daca iti renovezi casa sau alegi podele pentru o constructie noua, iata ce trebuie sa stii despre diferitele parchete pentru incalzirea in pardoseala:

Tipuri de podea

Incalzirea prin pardoseala poate fi utilizata sub orice podea. Singura diferenta consta in conductivitatea termica a materialului.

Pardoseala polizata, din piatra sau tigla

Cel mai bun tip de pardoseala de folosit pentru incalzire este cea din tigla si piatra. Placile si piatra au o conductivitate termica ridicata, ceea ce inseamna ca caldura dintr-o conducta de incalzire prin pardoseala sau o sarma se transfera rapid pe suprafata podelei. Tiglele si piatra pastreasa de asemenea caldura, facand sistemul eficient. Datorita proprietatilor termice excelente, tiglele si piatra sunt ideale pentru utilizarea cu incalzire prin pardoseala in zone cu pierderi de mare caldura.

Grosimea placii si a pietrei are un impact redus asupra caldurii, dar in acest context creste timpul de incalzire.

Tiglele si podelele din piatra sunt foarte conductive, facandu-le cele mai bune pardoseli pentru a fi utilizate pentru incalzirea in pardoseala.

Pardoselile din ceramica si piatra

Acest tip de parchet potrivit pentru incalzirea prin pardoseala are excelente proprietati de transfer termic si un profil subtire si, in plus, sunt usor de curatat si mai ales de mentinut.

Parchetele lustruite

Acestea sunt foarte conductive si permit o incalzire rapida. Sunt cel mai potrivite pentru utilizarea cu incalzire prin pardoseala electrica si cu apa.

Marmura

Aceasta are o conductivitate termica buna, dar o incalzire mai lenta.

Ramane la latitudinea fiecaruia sa aleaga cea mai buna varianta, in functie de mai multe aspecte.

Leave a Reply