Carne de porc gatita la foc mic

Carne de porc gatita la foc mic
Serveste: 6 persoane
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de gatit: 2 ore 30 minute

RED PORK REDUCE POTRIVIT:
1.5 kg  burta de porc macra
2 linguri ulei de floarea-soarelui
4 linguri de zahar brun
4 catei de usturoi
2 anason
½ bat de scortisoara
Piept de 10 cm ghimbir proaspat, decojit si injumatatit
500ml grasime  de porc usor
4 linguri de vin
100 ml sos de soia
1 ardei iute
1 lingura de pasta de tomate

A servi:

Orez fierbinte lipicios
Amestec legumele verzi
6 cepe de primavara, felii
2 ardei iute, fin feliate

Metoda:
1 Taiati carnea de porc in bucati de 5 cm. Se incalzeste uleiul intr-un vas de caserie mare si greu si se prajeste carnea de porc pana se rumenesc peste tot – va trebui sa faceti acest lucru in loturi. Indepartati-le cu o lingura si lasati-le deoparte. Scurgeti grasimea din tigaie lasand 2 linguri.

2 Se adauga zaharul, se incalzeste in timp ce se amesteca si se fierbe timp de 2-3 minute pana se rumenesc si se caramelizeaza. Se toarna materialul in tigaie si se razuiesc toti bitii de la baza tigaiei. Adaugati ingredientele ramase si intoarceti carnea de porc in tigaie.

3 Adaugati suficienta apa pentru a acoperi carnea de porc, aduceti la fierbere, acoperiti si fierbeti timp de 2 ore, amestecand ocazional. Se toarna lichidul intr-o cana pentru a inlatura grasimea, se lasa sa se aseze si se toarna lichidul de gatit inapoi peste carnea de porc, lasand in urma toata grasimea.

Lasati fara capac pentru inca 30 de minute pana se rumeneste. Serviti cu orez si legume verzi  si imprastiati ceapa de primavara si ardeii iute pestea ea.

 

Leave a Reply