Cartofi cu rozmarin si usturoi

Aceasta reteta este simpla de facut si foarte satioasa. Daca respectati intocmai cantitatile, atunci obtineti 4 portii de mancare. Timpul de preparare este de doar 5 minute, iar cel de gatire este de 35 de minute.

 

Pentru a prepara aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
-500g cartofi rosii/ cartofi noi
-4 crengute de rozmarin
-1 catel de usturoi
-1 lingura de ulei de masline
-1 praf de sare de mare
-ardei proaspat macinat

Metoda
Preincalziti cuptorul la 190 ° C / marcajul de gaz 4. Se pune cartofii intr-o tava cu apa clocotita si se fierbe timp de aproximativ 5 minute, se scurge si lasa la racit. Dupa ce s-au racit introduceti un betisor prin mijlocul cartofului. Folosind un cutit mic faceti mici taieturi prin cartofi pana cand atingi betisorul .

Puneti cartofii intr-un vas mic de prajire, tocati rozmarinul si imprastiati-l peste cartofi, zdrobiti usturoiul si imprastiati-l peste cartofi, sezonati cu sarea de mare si piperul macinat. Puneti -i intr-o tava la cuptor, iar dupa ce au prins o culoare aurie stropit-i cu ulei de masline si ardeiul macinat simai lasat tava la cuptor inca 30 de minute.

Puteti sa ii serviti alaturi de carne de porc sau pui si salata .

Leave a Reply