Ce bauturi nu trebuie sa lipseasca din meniul unui Cocktail Bar?

Cocktail-uri aromate si extravagante

De la atingeri florale până la fum și ceață, se pare că există întotdeauna o nouă tendință în lumea băuturilor – dar unele cocktailuri rezistă pur și simplu la testul timpului. Cocktail-urile conțin în mod obișnuit unul sau mai multe tipuri de băuturi alcoolice împreună cu mai multe combinații, cum ar fi sucul de fructe, mierea, apa minerală sau frișca.

Cocktail bar Ganesha Caffe Victoriei recomandă câteva dintre cele mai populare combinații de cocktail-uri pentru acest an, ce nu pot lipsi din barurile specializate.

Jungle Bird sau Pasărea Junglei
Jungle Bird este o revenire a mișcării tiki din anii 1970. Este făcută cu rom, Campari, lime, suc de ananas și îndulcitori, obținând un echilibru în ciuda ingredientelor dulci.

Americano
Pentru a nu fi confundat cu băutura espresso (și, de fapt, nu are nimic de-a face cu cafeaua), acest cocktail italian a fost creat de Gaspare Campari, care l-a servit în barul lui Caffè Campari în anii 1860. Acesta conține două shot-uri de Campari Bitter, două de Martini Rosso și o băutură carbogazoasă la alegere.

Cocktailul de șampanie
Cocktailul de șampanie este o băutură simplă, dar totuși sofisticată, care a evoluat de-a lungul timpului. Rețeta originală, din volumul din 1862, „Bon Vivants Companion” de Jerry Thomas, sugerează amestecarea coniacului cu șampanie.

Ramos Gin Fizz
Inițial, numit New Orleans Gin Fizz, apoi redenumit pentru creatorul său, Henry C. Ramos, Ramos Gin Fizz preia clasicul fizz unde este adăugată spumă cremă de lapte. Renumit pentru timpul de preparare care necesită 12 minute, conține sirop, suc de lămâie, suc de lime, albuș de ou, frișcă și apă de flori de portocal.

Pina Colada
Un alt indiciu pentru renașterea tiki, această plăcere din Puerto Rico din epoca anilor 1970 este făcută cu rom alb, cremă de nucă de cocos și suc de ananas. Aceasta intră în clasament în acest an ca fiind unul dintre cele mai comandate cocktailuri ale anului.

Long Island Iced Tea
Long Island Iced Tea este o anomalie atemporală: vodka, gin, tequila, rom, triplu sec și cola servite într-un pahar mare. Băutura este dulce și făcută să amețească mai rapid doritorii de senzații tari, și de asemenea pentru a face amintiri de neuitat.

Bees Knees
Făcut cu gin, lămâie și miere clasică, acest cocktail din perioada în care alcoolul era interzis. A fost inventat inițial pentru a masca marfa contrafăcută, produs de băutori chiar la aceștia acasă.

Espresso Martini
Ca un Red Bull rafinat și vodka pentru iubitorii de cafea, Espresso Martini promite un efect de agitație și calm în același timp,într-o combinație gustoasă. Băutura a mai fost numită și Vodka Espresso sau Stimulant Farmaceutic.

Odată ce lista de cocktailuri prezentate ajută clienții în familiarizarea acestora cu opțiunile existente, în funcție de preferințele fiecăruia, alegerea poate deveni mai simplă. Cu toate acestea, dacă tot pare o dificultate în a decide ce băutură este potrivită, se poate alege un lichior și părerea barmanului în a interveni cu propriile sale preparate. Astfel clienții pot descoperi noi băuturi favorite.