Cel mai bun remediu pentru fericire este mai putin – II

Suntem bombardati cu expozitii de vedete nefericite, pentru care bogatiile, faima si frumusetea par lipsite de sens – in mod surprinzator, cei mai fericiti sunt cei care se straduiesc sa duca o viata normala. Actorul Matthew McConaughey a trait intr-un trailer, chiar si dupa ce a castigat primele milioane, laudand „minimalismul” sau; in timp ce cel mai faimos autor viu din lume, JK Rowling, a spus: „Multe parti ale vietii mele sunt perfect obisnuite … chiar plictisitoare , dar asta imi place la asta. ”

Poate nu este surprinzator faptul ca chiar si cei bogati si faimosi doresc „mai putin” atunci cand, conform teoriei psihologice, oamenii nu sunt conceputi pentru lumea moderna a comunicarii online 24/7 si pentru un potop fara sfarsit de produse noi.

Un sondaj recent efectuat de Centrul Regatului Unit pentru Schimbari Climatice si Transformari Sociale a constatat ca blocarea ne-a revolutionat obiceiurile, de la cumpararea si calatoria mai putin la consumul redus de energie.

A fost raportata o reducere a risipei de alimente (92 la 84 la suta), in timp ce participantii au cheltuit mai putin in timpul blocarii (63 la suta nu au cheltuit nimic pe imbracaminte / incaltaminte in martie-mai, fata de noua la suta in ultimele trei luni) .