Cresterea arbuștiului de Goji

Un arbust de Goji este ușor de crescut și vă recompensează cu o mulțime de fructe nutritive, pe parcursul unui sezon lung de recoltare. Creșterea unui arbust nu presupune dificultăți, fiind foarte rezistent la shimbări climatice.

Tăierea arbuștiului Goji

Arbuștii Goji necesită tăierea pentru a maximiza producția. Scopul tăierii este de a limita înălțimea plantelor, de a facilita recoltarea fructelor, de a încuraja penetrarea soarelui în centrul plantei, de a ajuta frunzele să se usuce mai bine și de a convinge ramurile laterale să se formeze pentru cea mai bună producție de boabe.

Tunderea trebuie făcută atât în timpul sezonului inactiv, cât și în sezonul de vegetație. În timpul sezonului latent, veți elimina bastoanele, veți scăpa de lemnul mort și deteriorat, veți îmbunătăți forma plantei și veți scurta ramurile laterale. În timpul sezonului de vegetație, veți întoarce ramurile mai drepte pentru a încuraja formarea laterală și veți elimina lăstarii noi.

Ingrijirea arbustiului Goji

Anul 1: Majoritatea crescătorilor de Goji sugerează să nu tăiati din crengi in primul an, pentru a lăsa planta să se stabilească și să pună în aplicare un sistem puternic de rădăcini. Arbuștiul de Goji trebuie sa fie bine udat în primul an de creștere și să i se asigure 8 ore de lumină pe zi. Puteți sa ii oferiți îngrășământ de alge în cantități mici, pentru o creștere mai rapidă.

Anul 2: În al doilea an, arbuștii Goji încep să își dezvolte un număr de ramuri. Unele dintre acestea vor fi subțiri, în timp ce altele vor fi mari și groase. În timpul sezonului de creștere, eliminați orice creștere laterală care apare între pământ și 18 centimetri în sus. De asemenea, eliminați ramurile laterale care cresc de la tulpină la un unghi mai mare de 45 de grade.

Anul 3: Extindeți regula de unghi mai mare de 45 de grade pentru a cuprinde întreaga plantă, nu doar ramurile laterale. De asemenea, eliminați toate ramurile care cresc din tulpină la un unghi mai mic de 45 de grade. Obiectivul pe termen lung este de a avea o plantă în formă, de aproximativ 6 metri înălțime, cu un baldachin cu diametrul de 3 metri și cu 4 până la 6 straturi de laterale fructuoase. Informații suplimentare despre îngrijirea arbuștiului de Goji regăsiți pe acest website de specialitate: http://www.gojibiobrasov.ro/arbustiul-de-goji/.

Recoltarea fructelor Goji

Un arbuști de Goji începe să producă fructe în al doilea an după plantare, dar puteți obține o recoltă mică la sfârșitul primului sezon de creștere. Recoltele vor crește ulterior și vor atinge un maxim după aproximativ 5 ani. Recoltati fructele Goji atunci când acestea sunt rosu-portocaliu închis, aproximativ 35 de zile după plină floare. Toate boabele pot fi consumate, inclusiv semințele mici din interior. Puteți alege cantități mici de fructe Goji pentru utilizare imediată sau puteți aduna cantități mari pentru a le îngheța sau usca imediat după recoltare. Una dintre avantajele gojilor este că fructele durează mult timp, de la mijlocul verii până la primul îngheț dur.