Cum alegem o plita incorporabila pe curent?

Plitele incorporable au reusit cu succes sa inlocuiasca aragazele de dimensiuni mari care ocupa destul de mult loc in bucatarie, fiind din ce in ce mai preferat in amenajarea bucatariilor moderne. Exista numeroase modele pe piata, atat cele pe gaz, cu inductie cat si cele electrice.

 Plitele electrice sunt modelele care au aparut de ceva timp in bucatariile oamenilor, fiind mut mai usor de integrat in blatul din bucatarie sau in orice alt loc in care dorim sa o punem. Aceste au un deisgn diferit de cele pe gaz, fiind mult mai simple, cu un aspect modern si placut. Usurinta in curatare, patul ca incalzesc numai suprafata care este ocpuata de oala de gatita dar si temperatura constanta sunt aspecte care influenteaza achizitionarea unei astfel de plite, in detrimentul altor modele.

 Dimenisunea acestor electrocasnice este importanta, mai ales daca nu beneficiem de un spatiu atat de mare al bucatariei. Numarul de arazatoare sau ochiuri este o caracteristica care depinde de fiecare persoana in parte, de cat de multa importanta acorda acestui lucru, dar si cat de des gatim.

Puterea de incalzire trebuie sa fie un aspect cheie, in momentul in care cumparam o plita. Sunt materiale diferite din care plitele incorporabile sunt construite, insa trebuie sa tinem con de usurinta in intretinerea si curatarea acestora pentru a avea un succes in alegerea acesteia.

 Hota este unul dintre electrocasnicele care vine la pachet cu o plita, asa ca trebuie avuta in vedere puterea de incalzire a plitei, atfel incat modelul ales pentru hota sa poata face fata aburilor de la mancare. Principalele avantaje oferite de plitele electrice sunt faptul ca nu emit noxe, acestea functionand doar pe baza curentului electric, vasele sunt protejate mai bine, iar temperatura de gatire este constanta.

 O plita electrica incorporabila are un pret mai amre in comparatie cu altele, insa instalarea, mentinerea acesteia este un proces mult mai simplu. Modelele de plita electrica nu beneficiaza de gratarele pe care le au cele pe gaz, oferind o imagine moderna a bucatariei, insa curentul electric trebuie sa aiba o anumita putere, atfel incat sa nu afecteze prepararea mancarurilor.

 Plitele incorporabile sunt mult mai usor de intretinut si folosit in comparatie cu aragazurile de dimensiuni mari care vin la pachte cu un cuptor, pe cand la o plita, ai posibilitatea de a monat cuprorul intr-o alta parte a bucatariei.


Alte articole: Ce trebuie sa stim cand cumparam un robot de bucatarie


 

Leave a Reply