Cum sa fim fericiti cu mai putin – IX

1 Faceti o lista a valorilor dvs. – ceea ce conteaza cel mai mult pentru dvs.? Mai mult timp in familie, scriind un roman, traind undeva frumos? Lasa asta sa fie busola pentru deciziile tale – „Tot ceea ce alegi ar trebui sa duca la acest obiectiv”, spune Julian Hall.

2 Luati in considerare declansatorul psihologic inainte de a cumpara ceva inutil. Esti plictisit, trist, te simti inadecvat? Nu incercati sa tineti pasul cu Jones. „A cumpara pentru a impresiona este o satisfactie temporara si, de obicei, are ca rezultat mai mult decat vrei sau ai nevoie”.

3 Jurnalizati, luati in considerare sau chiar discutati cu un terapeut sentimentele din spatele unui „mai putin” si ceea ce aduce pentru dvs. „Prelucrarea acestui lucru poate duce la oportunitatea de a vindeca problemele adanc inradacinate pe care poate nu le stiati ca exista”, spune Julian.

4 Reflecta la ceea ce ai mai mult. „Nu uitati, majoritatea lucrurilor din viata care ne lasa sa ne simtim impliniti – cum ar fi dragostea, recunostinta, grija si incurajarea – nu pot fi luate.”

5 Daca nu ati folosit ceva de sase luni, atunci probabil ca nu aveti nevoie de el. „In afara de lucrurile folosite in timpul sarbatorilor si Craciunului, pastram multe articole„ in caz ca ”avem nevoie de ele sau din cauza fricii de a fi nevoite sa le cumparam din nou. Teama de acest lucru ii face pe multi oameni sa se tina de obiectele de care nu au nevoie. ”

6 Solicitati ajutor daca va luptati sa decideti de ce sa scapati, indiferent daca este o casa, o relatie sau doar un exces de dezordine. Contactati Asociatia Declutterers si Organizatori Profesionisti (apdo.co.uk) si, daca credeti ca terapia ar fi de ajutor, veti gasi terapeuti calificati in tara.