Cum sa iti feresti de cald pisica pe timp de vara – I

In fiecare an jucam acelasi joc, speculam la nesfarsit despre ce fel de vara vom avea si singurul lucru pe care tara il poate conveni este ca o vara buna este una plina de soare. O, sigur, vom geme de caldura odata ce va sosi, dar ceea ce vrem, la un moment dat in timpul verii, este cerul albastru si soarele fierbinte.

Este usor sa uitam ca animalele noastre de companie nu impartasesc entuziasmul nostru pentru un august aprins, de fapt, caldura de vara poate reprezenta o amenintare serioasa pentru pisici. Desi provin initial dintr-un mediu desertic, pisicile noastre domestice nu se descurca bine cu caldura extrema. Spre deosebire de caini, nu prea gafaie sa se raceasca si singurul loc in care transpira este prin pernitele de pe labe.

In plus, le-am crescut pentru a avea straturi mult mai groase, ceea ce le agraveaza disconfortul. Unele pisici sunt mai vulnerabile decat altele: pisicile albe sunt cele mai expuse riscului de arsuri solare, acestea ar trebui pastrate in interior in cea mai fierbinte parte a zilei si crema solara pentru animale de companie ar trebui sa fie aplicata pe urechi si nas.

Pisicile cu fata plata pot intampina dificultati de respiratie in timpul vremii calde si, desigur, pisicile mai in varsta cu probleme de sanatate sunt cel mai probabil afectate de caldura. Accidentul de caldura in forma sa cea mai severa se poate dovedi fatala pentru pisici, iar pisicile pufoase cu multa blana sunt cele mai vulnerabile. Daca vremea este fierbinte si pisica ta gafaie, se dribleaza sau se clatina pe picioare, este posibil sa sufere de caldura. Daca banuiti ca pisica dvs. sufera de caldura, ar trebui sa va contactati imediat medicul veterinar.Cu toate acestea, cu masuri de precautie adecvate, pisica dvs. ar trebui sa poata sa se bucure de o vara arzatoare si sa ramana o pisica rece.