Cum sa masori in mod corespunzator nivelul tau de fitness

Daca te-ai decis sa incerci sa te antrenezi acasa cu o bicicleta de fitness in loc sa te duci la sala si ai cumparat anumite aparate de fitness, este esential sa stii ca inainte de a incepe un astfel de program, este esential sa masori nivelul de fitness la care esti.

Ce este mai exact aceasta calitate a fitnessului? Se refera la a fi subtire sau a avea masa musculara? Este finalizarea cu succes a unui maraton sau sa te califici in a participa la sporturile de teren?

Un lucru este clar: nivelul fitnessului la care te afli nu se refera la cat de slab esti. Are mai mult de a face cu puterea musculara si rezistenta pe care o poti obtine pedaland la o bicicleta de fitness.

Un corp potrivit este acela care are o forma definita, un metabolism bun, agilitate ridicata, timp de reactie rapid si o rezistenta puternica. Acestea sunt componentele prin care poti masura nivelul de fitness la care te afli, pentru a sti apoi de unde sa incepi.

Se poate spune ca fitnessul este capacitatea organismului de a functiona corect in timpul activitatii fizice si de a proteja organismul impotriva bolilor cauzate de o viata sedentara.

Capacitatea de fitness a fiecarei persoane se poate imparti in doua: fitnessul general ( care se refera la starea generala de bine si bunastare) si fitnessul speciak, orientat strict catre sport.

Pentru non-atleti, exista cateva aparate de fitness sunt cele mai bune metode de a determina starea de “bine” a corpului tau. Bicicleta de fitness te poate ajuta sa te mentii in forma, dar sa aduca si beneficii de sanatate odata cu antrenamentele pe care le executi acasa!

Compozitia corpului

Masurarea compozitiei corpului te va ajuta sa intelegi cat de mult conteaza felul in care se raporteaza masa musculara la grasime in ceea ce priveste structura corpului tau.
Inaltimea, varsta, greutatea, structura osoasa si raportul dintre grasime si musculature slaba sunt considerate cele mai importante aspecte pentru a masura aceasta compozitie a corpului.

Flexibilitatea

Flexibilitatea consta in masura capacitatii oaselor tale de a se deplasa la intreaga capacitate pe care o au. Deoarece majoritatea dintre noi avem o viata sedentara, articulatiile devin imobile si isi pierd din flexibilitate odata cu trecerea timpului. Intarindu-ti flexibilitatea cu cea mai buna bicicleta de fitness magnetica, poti evita acet aspect.

Exercitiile cardiovasculare

Capacitatea cardiovasculara determina daca inima si plamanii lucreaza in armonie. Capacitatea organismului de a furniza oxigen in toate celulele si apoi de a elimina toxinele deterimna in mare masura aceasta capacitate cardiovasculara, extrem de importanta atunci cand vrei sa incepi un proces de remodelare corporala.

Leave a Reply