Cum să previi daunele comune ale jantelor auto

Dintre toate componentele unui autoturism, jantele sunt probabil cel mai mult expuse diferitelor tipuri de daune. Așa se întâmplă că adesea avem nevoie de servicii de îndreptări pentru jantele auto cu care autoturismul nostru este echipat.

Știm bine cât de multe sunt riscurile pe care ți le asumi atunci când folosești autoturismul, motiv pentru care am decis să realizăm un scurt ghid pentru prevenirea daunelor comune ale jantelor auto. Sperăm că articolul nostru îți va fi și ție de folos!

Lovituri

Cel mai adesea se întâmplă ca jantele să fie lovite, situație în care este necesar serviciul de îndreptare jante.

Aceste probleme apar de regulă atunci când roata este lovită de o bordură sau de o groapă în timpul condusului. Ce poți face pentru a preveni astfel de daune? Este destul de simplu, doar fii mai atent atunci când conduci și este foarte probabil să eviți loviturile.

Totuși, drumurile din România fac ca prevenirea loviturilor să fie aproape imposibilă.

Coroziunea

Coroziunea jantelor auto apare atunci când acestea sunt expuse la apă sau chiar la substanțe chimice pentru o lungă perioadă de timp. Sarea și substanțele folosite pentru a elimina gheața de pe drumuri reprezintă un bun exemplu în acest sens.

Acestea pot afecta mult aspectul jantelor noastre. Din fericire, poți preveni ușor coroziunea. Tot ce trebuie să faci este să speli jantele cu apă și săpun, iar astfel vei ține coroziunea departe. De asemenea, există diferite soluții menite să protejeze jantele mașinii.

Găurirea

Atunci când jantele sunt foarte puternic lovite, ar putea apărea fisurile sau chiar mici găuri în jante. La fel precum în cazul loviturilor, poți preveni astfel de probleme fiind mult mai atent la drum în timpul deplasării.

Pentru a putea repara jantele auto fisurate, poate fi necesară sudura acestora într-un atelier specializat în acest tip de lucrări.

Așa cum spuneam și în introducerea acestui articol, jantele sunt expuse la o varietate foarte mare de probleme în timpul condusului. Din fericire, există multe măsuri pe care le poți lua pentru a le evita. Fiind mult mai atent la obstacolele care apar și totodată spălând în mod frecvent jantele mașinii, iar astfel le vei păstra în cele mai bune condiții pentru o lungă perioadă de timp.

De asemenea, atunci când apar fisuri, îndoituri sau alte probleme asemănătoare, alege să le repari doar în ateliere specializate, pentru a nu-ți asuma riscuri inutile în timpul deplasării, din cauza improvizațiilor.