Dementa, o boala fara remediu

Demeneta sau boala Alzheimereste o boala foarte grea nu numai pentru cel care o are ci si pentru cei din jur. Mai jos gasiti cateva sfaturi pentru a va crea un  mod mai linistit de a trai si ajuta o persoana care sufera de dementa.

Cauta ajutor
Cereti-le prietenilor si membrilor familiei sa vina in vizita, chiar daca vin in graba si nu stau mult sau vin doar la o ceasca de ceai. Va lua presiunea. Asigurati-va ca beneficiati de tot sprijinul financiar la care aveti dreptul. Cereti autoritatii locale (consiliului) o evaluare a nevoilor persoanei pentru a afla daca are dreptul la asistenta financiara. S-ar putea sa fiti, de asemenea, indreptatiti sa primit o indemnizatie pentru ingrijre.

Stabiliti o rutina
O persoana cu dementa va avea tendinta de a face fata mai bine o rutina bine stabilita. Ajutati-i sa aiba o rutina in ziua lor, care implica anumite sarcini si treburi care sunt efectuate la aproximativ acelasi timp. Daca aveti nevoie sa schimbati putin programul pentrua pleca intr-o excursie, de exemplu, dati-le un timp suplimentar pentru ca ei sa se pregateasca si nu ii presati sa se grabeasca. Fiti constienti de faptul ca o schimbare a rutinei poate provoca confuzie sau schimbari de dispozitie si fiti pregatiti sa fiti mai rabdatoari atunci cand se intampla acest lucru.

Nu luati lucrurile personal
Multi oameni au impresia ca dementa se refera in principal la pierderea memoriei, dar boala afecteaza, de asemenea, dispozitiile, comportamentul, limbajul si abilitatea unei persoane de a judeca si de a lua decizii pe care majoritatea dintre noi le considera a fi bune. Acest lucru poate provoca frustrare. Schimbarile de dispozitie pot fi brusca si adesea fara avertisment. Nu o luati personal daca persoana spune lucrurile din neant care par a fi necorespunzatoare sau dureroase. Este de obicei boala care provoaca acest comportament.

Cautati semne de disconfort
In acelasi fel, o schimbare brusca a dispozitiei ar putea insemna ca persoana este in durere sau nu se simte bine. Daca acestea par mai confuze sau dezorientate, pot avea o infectie si ar trebui sa-si vada imediat medicul, deoarece ar putea avea nevoie de antibiotice. Cautati alte semne de durere, cum ar fi probleme de inghitire, grimase sau strangere a stomacului. Cereti intotdeauna asistenta medicala deoarece modificarile minore detectate de timpuriu ar putea impiedica cresterea bolii si chiar evitarea unei vizite la spital.

 

 

Leave a Reply