Documenteaza-te inainte de o intalnire

E genul de lucru pe care l-am invatat in avocatura. Niciodata, dar niciodata, sa nu mergi la o intalnire cu cineva fara sa stii cateva lucruri despre persoana in cauza. Asa poti, spre exemplu, sa stii ca omul e expert in ceva si ca nu trebuie sa-i dai tu lectii in domeniul respectiv. Asa poti afla ca are subiecte pe care prefera sa nu le discute. Si mai poti afla multe, daca te documentezi bine.

Credeam ca ideea se aplica si la internet. Dar astazi nu mai cred. In fond, am intalnit atat de multi oameni care stau fata in fata cu tine si iti explica ce e ala CPC si CPM si care este viitorul afacerii tale, incat m-am gandit ca trebuie sa fie o boala a industriei.

Inteleg ca ai orgoliu, inteleg ca esti cea mai desteapta persoana de pe pamant, dar uneori pur si simplu e mai profitabil sa nu-ti etalezi talentele in public. Eu unul recunosc ca sunt enervat de o astfel de atitudine, la fel cum sunt enervat de atitudinea unor vanzatori de servicii care vin si spun exact ce te astepti sa spuna: cum ca o sa mori fara serviciile lor, cum ca o sa-ti fie de 10 ori mai bine daca le cumperi, cum ca prin colaborarea cu ei o sa eviti neplaceri viitoare si tot asa.

Documentarea lipseste inainte de unele intalniri din mediul online. Si asta nu e un lucru bun.