Eczema, o boala mult mai grea decat am fi crezut

Eczema este o boala des intalnita la multi oameni. Ea apare atunci cand organismul uman ia contact cu diverse tipuri de substante care provoaca alergii. De cele mai multe ori ea lasa cicatrice rosii pe pielea indivizilor, iar acest lucru conduce la o stima de sine destul de scazuta. Clasificandu-se in trei categorii: uscate, lichenifiate si dishidrozice, eczemele au un tratament care porneste de la sursa care provoaca alergia. Astfel, inlaturarea sursei duce la inlaturarea eczemei.

Nu subestimati impactul eczemei asupra vietii suferinzilor – cele mai noi cercetari arata ca persoanele care sufera de aceasta afectiune sunt mai predispuse sa faca alegeri gresite atunci cand vine vorba de stilul de viata, ceea ce duce la probleme de sanatate mult mai complexe.

Din cauza durerii fizice si a stimei de sine scazute care insoteste majoritatea cazurilor de eczema, oamenii sunt mai predispusi sa fumeze si sa bea – si sunt, de asemenea, mult mai susceptibili de a suferi de obezitate si de a face exercitii prea putine, deoarece transpiratia agraveaza starea. Ca urmare, se constata ca pacientii cu eczeme au rate mai mari de boli de inima, hipertensiune arteriala si diabet, spun cercetatorii americani. Studiul indica necesitatea de a lua in serios eczema, deoarece repercusiunile sale pot sa fie fatale.

Leave a Reply