„STUDIILE AU GASIT LEGATURI INTRE MATERIALISM, SOLITATE SI DEPRESIE”
Poate ca a vedea criza actuala ca un catalizator pentru a avea nevoie si a consuma mai putin poate salva ceva pozitiv dintr-unul dintre cei mai dificili ani din viata noastra. „Consumul excesiv ne face sa folosim excesiv resursele naturale si contribuie la sentimentele de lipsa, ceea ce la randul sau determina oamenii sa consume mai mult pentru a se simti in siguranta si devine un ciclu de auto-perpetuare”, spune Julian Hall, fondatorul Calm People (calmpeople.co .uk) si cofondator al My Internal World (myinternalworld.com).
„Luati in considerare consumul masiv la inceputul blocarii in martie. La nivel psihologic, consumul excesiv este un semn de stres – incercam sa ne distragem atentia de la frica cumparand mai multe lucruri.
„Nevoile de baza, cum ar fi libertatea, exercitiul fizic si conectarea cu alti oameni au devenit luxuri esentiale. Exercitiul o data pe zi a devenit crucial pentru sanatatea noastra mentala si emotionala. ”
Adaugati activitati cu familia iesind impreuna si conectandu-va in moduri pe care probabil nu le-atifacut inainte, continua el. „A inceput sa darame barierele, sa imbunatateasca starea de bine – si ne-a invatat ca nu avem de fapt nevoie de foarte mult pentru a fi fericiti.”