Mancarea in perioada rece, risc de imbolnavire

1 Nu spalati curcanul – riscati sa raspanditi germeni. Cel mai bun mod de a va asigura ca acesta  este sigur este sa-l gatiti la temperatura potrivita. Calculati timpul de gatire in mod corespunzator, asigurati-va ca nu exista carne roz si verificati ca zeama lasata de acesta este  clara.

2 Aveti grija cu resturile, care sunt o sursa comuna de infectare alimentara festiva. Asigurati-va ca sunt racite corespunzator, apoi acoperiti-le si depozitati imediat in frigider. Manancati-le in doua zile.

3 Cei mai multi dintre noi ne aprovizionam in perioada rece cu multa mancare, ceea ce poate insemna un frigider umplut si o contaminare incrucisata. Carnea bruta si pestele trebuie tinute acoperite pe raftul inferior al frigiderului, departe de alimentele pre-gatite.

4 Alimentele tip bufet ramase in afara orelor pot oferi un teren de reproducere pentru bacterii, deci luati alimente doar atunci cand oaspetii sunt gata sa le manance. Scoateti ceea ce aveti nevoie si depozitati cat mai repede toate alimentele neconsumate in frigider.

Leave a Reply