Marile greseli ale dietei – II

3. Lipsa preparatului
Adesea avem cele mai bune intentii atunci cand ne indreptam spre a cumpara pranzul – convingandu-ne ca vom alege o optiune sanatoasa. Cu toate acestea, atunci cand este inconjurat de ispite si de alegerile mai putin sanatoase ale colegilor, este posibil sa-ti pierzi rezolvarea. Daca va simtiti infometat intre mese si nu aveti optiuni sanatoase cu dvs., a avea rabdare pana la urmatoare masa devin mult mai greu de rezistat.

Sfat: incercati sa va luati propriul pranz pentru a lucra si sa aveti mereu gustari sanatoase, precum nuci sau fructe. Asigurati-va ca frigiderul dvs. este intotdeauna la dispozitie cu optiuni sanatoase – asta inseamna ca nu veti mai veni acasa dupa o zi lunga la un frigider gol si veti ajunge sa recurgeti la mesele de luat masa. Salvati, inghetati si reutilizati resturile.

4. Dimensiuni mari de portiune
De-a lungul anilor, dimensiunile portiunilor au devenit din ce in ce mai mari – si acum putem „inlocui” mesele si bauturile noastre. Deci, in mod natural, stomacul nostru s-a obisnuit cu aceste cantitati mari de alimente, ceea ce ne ingreuneaza identificarea satietii.

Sfat: incercati sa puneti mai putin pe farfurie si puneti resturile imediat la cos, astfel incat sa nu mai continuati sa va intoarceti in tigaie pentru mai multe. Insotiti mesele cu o portie mare de legume sau o salata laterala pentru a va completa farfuria. Folosirea farfuriilor mai mici poate fi de asemenea utila pentru a va pacali pentru a avea portii mai mici, fara a va simti flamanzi.

5. Sari de mese pentru a economisi calorii
Dieticienii vor merge adesea fara micul dejun sau pranzul pentru a reduce caloriile. Acest lucru va va lasa sa va simtiti ravnit, prost si obosit. Lasand lacunele lungi intre mese, riscati sa va reduceti metabolismul – nu este ideal atunci cand incercati sa il slabiti. Si veti fi atat de flamand incat, in cele din urma, va permiteti o masa, veti avea probabil o portie excesiv de mare.

Sfat: in loc sa sari peste mese, alege portii mai mici la micul dejun, la pranz si la cina. Daca gustati intre mese, alegeti optiuni sanatoase precum cruditati si hummus sau un mere si unt de migdale.