Masinaria care te scuteste de efortul de a calca hainele

Dispozitivul  care costa 699 de lire si poate calca 12 obiecte vestimentare in mod automat intr-un interval de doar 3 minute.

Acesta ar putea fi raspunsul uneia dintre cele mai stresante probleme ale multora dintre noi. Doi inventatori s-au gandit sa urmeze modelul aspiratoarelor robot si sa creeze o masina de calcat robot care sa preia atributiile noastre de a calca tricourile, camasi, rochii, bluze sau chiar lenjerie.

Dispozitivul poarta numele de “Effie” si poate calca si usca 12 obiecte vestimentare simultan, inventatorii aproximand o economisire a 95% din timpul dedicat calcarii hainelor. Totul se realizeaza in doar 3 minute de la momentul in care hainele au fost preluate de catre masinarie. Pentru a te alerta, aparatul foloseste o aplicatie speciala, conectata la telefon. Dispozitivul are chiar si un compartiment unde se introduc capsule speciale cu parfum.

Effie a fost creat de doi ingineri pe nume Rohan Kamdar si Trevor Kerth, ambii avand varsta de 27 de ani. El a fost creat chiar in casa familiei Kamdar, in Pinner, undeva in nordul Londrei. Prototipul creat de cei doi este in totalitate functional si se asteapta o varianta finala ce va aparea si pe piata undeva prin primavara.

Kamdar Rohan spune ca intentia lui a fost sa scape de grija calcarii hainelor, stiind cat de dificil este sa faci asta zilnic. O persoana care lucreaza intr-un mediu corporatist stie despre ce e vorba.

Cum functioneaza masina de calcat

Pentru a calca o camasa, trebuie mai intai sa o pui pe un umeras pe care sa-l agati de suportul din partea din fata a masinii. In momentul in care pornesti masina, usa frontala a sa se deschide si in interior intra camasa. In interior, un fier de calcat cu abur adaptat respectivei modalitati de calcare trece pe toata lungimea camasii, de sus in jos, indepartand cutele.

Numele masinariei este ales foarte inteligent. Effie se pronunta in limba engleza exact ca literele FE impreuna, care este si denumirea din tabelul periodic a fierului. Desi aparatul a fost inventat intr-un garaj, cei doi sunt departe de a fi considerati doar inventatori amatori.

Pana una-alta ne rezumam la fiare de calcat cu aburi de pe fierdecalcat.ro, unde speram ca in viitorul apropiat sa gasim si astfel de masinarii

Leave a Reply