Menopauza si cresterea in greutate

I. FORMA MEA SE SCHIMBA DUPA MENOPAUZA. DE CE?
A. „Estrogenul afecteaza locul in care ne depozitam grasimea si, dupa menopauza, acumulam grasime intr-un mod mai„ masculin ”. Picioarele si fundul nostru se pot subtia, dar avem mai multa grasime in jurul mijlocului. Aceasta include grasimea viscerala stocata intern, inclusiv in si in jurul organelor noastre. Aceasta grasime toxica ne poate pune in pericol boli ale ficatului gras, diabet de tip 2, hipertensiune arteriala si alte probleme. ”

I. POT SA BEAU SI SA PIERD GRASIMI?
A. Puteti bea un pahar ciudat de vin si puteti pierde in greutate, dar amintiti-va ca alcoolul inrautateste calitatea somnului si va reduce si vointa. Toata lumea ar trebui sa aiba cateva zile fara alcool pe saptamana.

I. DE CE SUNT MAI INFOMETAT?
Un „Mai multa insulina din sange din cauza stresului sau a excesului de carbohidrati poate creste pofta de mancare. Dar a fi mai flamand poate fi legat si de un somn slab ”, spune dr. Norton.

I. SOMNUL DUCE LA CRESTEREA IN GREUTATE?
A. „Somnul este crucial”, spune dr. Norton. Lipsa somnului scade nivelul de leptina, care suprima pofta de mancare si creste grelina, care iti stimuleaza pofta de mancare. „A dormi suficient te ajuta sa pierzi grasime si te protejeaza de pierderea muschilor atunci cand pierzi in greutate. O noapte de somn slab poate creste nivelul de cortizol cu ​​pana la 40%, ceea ce face mai greu arderea grasimilor in timpul zilei. ”