Normalitatea in viata noastra – IV

„Pentru multi dintre noi, sentimentele de anxietate si vinovatie duc la supraincarcarea cu responsabilitati”, spune dr. Sindall. „Lockdown a dat oamenilor„ permisiunea ”de a spune nu si claritatea de a reinvata ceea ce ii face fericiti.” Poate ca nu este de mirare ca un recent sondaj YouGov / RSA a constatat ca 91% dintre britanici nu doreau ca viata sa revina la normal.

„Cu vietile noastre„ normale ”in asteptare, nu am avut alta optiune decat sa ducem o viata mai simpla si mai lenta si multi dintre noi au prosperat, in ciuda incertitudinii”, spune dr. Sindall.

„Am invatat din nou sa gatim de la zero, sa facem plimbari sau plimbari cu bicicleta si sa apreciem compania prietenilor si rudelor.”

Daca societatea urmeaza sa se schimbe in bine ca rezultat, el crede, „In centrul acestui lucru va fi renuntarea la nevoia de a-i impresiona pe ceilalti, de a cumpara cea mai recenta geanta de mana sau iPhone si de a trai perpetuu viata la 200 de mile pe ora . ”

Dar a trai o viata mai fericita, „mai putin este mai mult” nu este doar un caz de decongestionare sau inghetare a resturilor – desi acestea sunt un inceput bun. De asemenea, este util sa va intrebati de ce doriti o viata mai simpla – ce nu functioneaza pentru dvs. in legatura cu cea pe care o aveti?