Pleci în vacanță? Pregătește-ți mașina de drum!

Odată cu creșterea temperaturilor, gândul nostru este doar la vacanță. Fiecare dintre noi plănuim deja concediile, gândindu-ne la destinațiile de vacanță pe care le vom alege. Nu puține sunt persoanele care merg în vacanță cu mașina, iar pentru ele este și acest articol.

În rândurile imediat următoare îți vom spune cum îți poți pregăti mașina pentru un drum lung, către destinația ta de vacanță. Astfel, dacă plănuiești să pleci în concediu cu mașina, suntem siguri că articolul nostru îți va fi de folos. Iată care sunt recomandările noastre:

Asigură-te că jantele mașinii sunt în regulă

Cel mai probabil că ai schimbat deja anvelopele, așa că va trebui să te gândești și la starea tehnică și estetică a jantelor mașinii tale.

În acest sens, poate fi necesar serviciul de reparații jante auto sau chiar să optezi pentru îndreptarea jantelor (Detalii aici: https://topreconditionari.ro/indreptat-jante.html), astfel încât să le faci să funcționeze și să arate la fel precum atunci când erau noi.

Nu îți dorești să întâmpini probleme în drumul către vacanță, așa că trebuie să oferi jantelor atenția cuvenită.

Efectuează o verificare tehnică

Este foarte important să te asiguri că autoturismul tău este în cele mai bune condiții tehnice. Cel mai simplu mod prin care poți face asta implică verificările tehnice periodice.
Programează vizite regulate la un service auto, acolo unde mașina ta poate fi verificată atent de către un mecanic auto, astfel încât orice defecțiune să poată fi descoperită și remediată la timp.

Făcându-ți un obicei din a-ți duce mașina regulat la service, vei evita situațiile în care autoturismul se defectează atunci când te aștepți mai puțin. Astfel, riscul ca o defecțiune să se producă atunci când ești în vacanță va fi redus în mod considerabil.

Ai echipamentul de urgență complet?

Cel mai probabil că știi deja faptul că legislația din România te obligă să ai în mașină diferite lucruri care formează așa zisul echipament de urgență. Includem aici trusa de prim-ajutor, triunghiurile de avertizare, stingătorul dar și alte lucruri care ți-ar putea fi de ajutor, așa cum este lanterna, de exemplu.

Asigură-te că echipamentul de urgență este valabil și că ai în portbagaj toate lucrurile de care ai putea avea nevoie într-o situație mai puțin plăcută. Cricul, uneltele de bază, cablurile de tractare sau chiar cablurile pentru curent reprezintă exemple foarte bune în acest sens.

Verifică documentele

În final, nu îți mai rămâne decât să te asiguri că toate documentele tale și ale mașinii sunt valabile. În acest fel vei putea evita riscul de a fi amendat, iar astfel vacanța ta nu va fi distrusă.

Aruncă o privire peste toate aceste documente, inclusiv ale pasagerilor, astfel încât să eviți acest risc.

Dacă îți vei planifica traseul atent și vei aplica toate recomandările din acest articol, suntem siguri că vacanța ta va fi foarte reușită iar autoturismul nu îți va crea probleme, indiferent cât de lung este drumul pe care trebuie să îl parcurgi. Prin urmare, nu ne mai rămâne decât să îți urăm vacanță plăcută!