Pliem stilul de munca de la biroul pe cel de acasa – III

Misca-te
Asigurati-va ca aveti mini-pauze regulate pentru a va ridica, a va intinde si a va deplasa atunci cand lucrati de acasa. Chiar si o plimbare rapida prin casa va va face puterea binelui. Asigurati-va ca va luati pauza de pranz in fiecare zi si, daca este posibil, incercati sa o luati in acelasi timp pentru a stabili o rutina. Merita sa incercati sa iesiti din casa pentru o perioada scurta, mai ales daca aveti un parc in apropiere in care va puteti plimba. Milioane dintre urmeaza sa fim adapostiti in casele noastre zile intregi. Daca este posibil sa iesiti pentru o scurta plimbare rapida, departe de aglomeratie, atunci profitati de ocazie pentru a face acest lucru. Cel putin, daca aveti o gradina, mergeti in jurul ei de cateva ori.

Utilizati retelele sociale
Majoritatea organizatiilor vor avea o retea sociala interna, cum ar fi Skype sau Slack. Te vei baza mai mult pe asta atunci cand toata lumea lucreaza de la distanta. Este important sa te mentii conectat si social, mai ales atunci cand lucrezi de acasa. Daca nu aveti o retea de lucru incorporata, atunci creati-va propria retea. E-mailurile sunt impersonale, deci luati in considerare configurarea unui chat video de grup si formati zilnic pentru a vedea cum le merge oamenii. Comunicarea regulata cu colegii de munca este vitala in aceasta perioada, nu doar pentru a va asigura ca lucrati cat mai eficient posibil, ci si pentru a nu va simti izolat.

Stabiliti reguli de baza
Este important sa stabiliti imediat cateva reguli de baza cu persoanele cu care va impartasiti casa, mai ales daca nu aveti o camera separata pe care sa o desemnati ca birou. Daca ai copii, ei vor dori inevitabil atentia ta cand vor veni acasa de la scoala. Introduceti cateva reguli clare despre cand puteti si nu puteti fi deranjati si asigurati-va ca familia ramane la ele. De asemenea, ar trebui sa stabiliti cateva reguli in legatura cu sarcinile pe care nu le-ati face in mod normal in timp ce lucrati, cum ar fi raspunsul la usa pentru livrari sau ingrijirea animalelor de companie. Aratati clar ca in timpul zilei de lucru nu sunteti disponibil pentru a face alte sarcini, cu exceptia cazului in care este absolut necesar. In felul acesta nu vei fi distras.