Primele cinci capcane ale dietei – si cum sa le evitam – I

Viata sanatoasa – oricat de pure ar fii intentiile tale – poate fi o calatorie dificila plina de capcane posibile. Asadar, am identificat primele cinci dezavantaje ale dietei, impreuna cu sfaturi utile despre cum sa le evitam!

1. Weekend-uri
Vinerea vine si esti obosit – a trecut o saptamana lunga. Asadar, te apuca de dus si te indrepti spre casa pentru a te plimba pe canapea cu o sticla de vin. Sambata dimineata s-ar putea sa te trezesti simtindu-te putin obraznic si sa te delectezi cu o masa de mancare prajita, urmata de o masa cu prietenii sau familia sambata seara … Este furtuna de calorii!

Nu esti singur. Weekend-urile sunt atunci cand majoritatea oamenilor le este mai greu sa se lipeasca de obiceiurile lor sanatoase.

Sfat: Planificati-va in prealabil weekendurile. Suna teribil de plictisitor si organizat, dar functioneaza. Daca te straduiesti sa exersezi autocontrolul, alege o masa in fiecare saptamana, iar in restul weekend-ului ramai la regimul tau de alimentatie sanatoasa. Permitandu-va o „noapte libera”, va impiedicati sa va simtiti lipsiti de motivatie.

2. Alcool
Acesta este singurul lucru la care multi dintre noi nu suntem dispusi sa renunte complet. Cert este insa ca alcoolul este incarcat cu calorii goale si are potentialul de a va sabota dieta. Nu numai ca este posibil sa beti prea mult, dar veti ajunge sa mancati mai mult decat v-ati face de obicei ca urmare.

Sfat: luati-va angajamentul de a reduce consumul de alcool. Nu simtiti ca socializarea intr-un pub este singura modalitate de a va intalni cu prietenii – de ce sa nu invitati prieteni la filme sau sa mergeti la o plimbare in weekend?