Remedii naturale pentru durerile de cap – I

Durerile de cap sunt o plangere comuna asupra sanatatii care ne afecteaza pe cei mai multi dintre noi la un moment dat in viata noastra si pot fi atat debilitanti, cat si stresanti. Iata cateva sfaturi despre cum sa va identificati tipul de durere de cap si sa impiedicati sa va strice ziua …

Potrivit Shona Wilkinson, nutritionist in cap la nutricentre.com, exista trei categorii de cefalee:
• Dureri de cap tensiuni: cel mai frecvent tip de durere de cap. Episoadele pot fi acute sau cronice (regulat) si pot dura intre minute pana la saptamani. Simptomele includ o senzatie palpitanta, adica se confrunta cu o durere constanta la tamplele sau spatele gatului si capului. Spre deosebire de migrene, durerile de cap de tensiune nu provoaca greata sau varsaturi sau afecteaza activitatea fizica.

• Dureri de cap cluster: Un tip rar si sever de durere de cap care afecteaza in primul rand o parte a capului, care vine adesea cu alte simptome, cum ar fi ochii cu apa si un nas congestionat. Aceste dureri de cap pot aparea in grupuri timp de o luna sau doua la un moment dat, in acelasi timp in fiecare zi. Acestea pot dura de la 15 minute la 3 ore.

• Dureri de cap migrene: Mai putin frecvente decat durerile de cap. Durerea este severa, dureroasa si apare pe partea laterala sau in fata capului. Suferintii pot avea sensibilitate la lumina si sunet sau pot experimenta greata si varsaturi. Deoarece pot dura ore intregi, ne pot determina sa ne favorizam paturile pentru zile.