Seminte sanatoase pentru organsim

Cu atat de multe fructe, legume si seminte, nu mai stim cum sa mancam si ce sa mancam. Este important sa stim cum sa preagtim mancarurile astfel incat sa contina porti sanatoase pentru organism. In acest articol o sa vorbim despre doua seminte importante pentru organism si o sa explicam beneficiile pe care acestea le aduc.

Stim cat de dovleci sunt hranitoare, dar mai sunt multe de spus pentru semintele de dovleac. Ofera niveluri ridicate de proteine, fibre, mangan, magneziu si fosfor si sunt o sursa bogata de zinc (important pentru imunitate, crestere si diviziune celulara, precum si somn, starea de spirit si sanatatea ochilor si a pielii). O mana dintre aceste seminte mici fac o gustare bogata in nutrienti sau se adauga in terci pentru o crestere nutritiva gustoasa.

Aceasta samanta de chia super este ambalata cu substante nutritive – antioxidanti, fibre solubile si minerale. Chia este, de asemenea, o sursa de omega-3 si contine mai mult uncii de calciu decat uncii de lapte. Daca sunteti dupa o modalitate usoara de a adauga seminte de chia la dieta dvs., stropiti-le peste iaurt si salate.