Standardele pe care trebuie sa le intruneasca un spatiu cu trafic intens

De fiecare data cand vizitam o institutie sanitara, indiferent ca vorbim despre o problema cu totul grava sau despre o banala rana la picior, dorim sa vedem ordine si un grad optim de igiena, dar si niste accesorii care ofera deplina siguranta, confort sau sanatate.

Montaj linoleum si covoare pvcDaca in trecut, cel putin la nivelul tarii noastre, sistemul sanitar nu oferea cele mai bune garantii in materie de igiena si confort, in acest moment nu numai ca suntem nevoiti sa ne ridicam la standardele europene, dar directorii spitalelor sau farmaciilor au misiunea si sa ofere oamenilor toate conditiile pentru a se vindeca pe deplin, fara sa contacteze microbi sau alte situatii neprevazute.

Deseori, au fost semnalate in cadrul spitalelor sau in alte locuri publice diferite situatii mai putin placute, in care pacientii veneau cu o boala si, in loc sa plece 100% vindecati, acestia contactau alti microbi sau virusi din cadrul respectivei locatii.  Astfel, nu este de mirare faptul ca prezenta unui covor pvc pentru trafic intens este foarte des intalnita, ori de cate ori solicitam o interventie medicala sau un consult in deplina siguranta si igiena. Stiati ca un covor PVC pentru trafic intens impune un nivel foarte ridicat de protectie asupra unor factori externi toxici pentru organism?

Indiferent daca ne referim la capitolul mobilitate sau igiena, un covor din linoleum sau pvc este un accesoriu perfect pentru pardoselile din cabinetele medicale si farmaciile locale, care ofera proprietati anti-derapante, dar si rezistenta la uzura, in special din cauza traficului intens.  Mai mult, noile reglementari europene solicita achizitionarea de covoare PVC pentru farmacii, astfel incat experientele oamenilor, mai ales ale celor varstnici, sa fie cu totul si cu totul unice, ori de cate ori pasesc intr-o institutie care furnizeaza medicamente.

Astfel de tipuri de pardoseli nu numai ca se gasesc intr-o varietate foarte mare de culori si modele, dar ofera si senzatia de curatenie, igienizare, dar si de un aer perfect curat, care sa bucure toate persoanele care au vizitat un asemenea loc. Cu siguranta ca pentru multi oameni este de mirare aparitia acestor tipuri de pardoseli in spitalele odinioara completate de linoleum sau pardoseli cimentate, mai ales ca acestea ofera confort deplin in mers sau in alte tipuri de activitati care implica folosirea unor substante chimice, fapt pentru care ar trebui sa ne simtim in siguranta ori de cate ori intreprindem analize de rutina sau interventii chirugicale ceva mai amanuntite.

Pentru aceste lucruri am putea primi o bila alba in economia organizarii institutiilor sanitare. In plus, o astfel de alternativa ne ajuta sa speram ca pe viitor vor mai veni si alte imbunatatiri, ce pot fi achizitionate la preturi cu adevarat competitive, astfel incat sa fie implementate in toate spatiile medicale.

 

Leave a Reply