TAJINA DE MIEL SI DE NAUT

Un fel de mancare bogat condimentata, perfecta pentru toata familia in zile festive si nu numai
Gata in 2 ore, 40 minute plus marinarea peste noapte

Ingrediente
1 kg file de miel, taiate in bucati mari
2 linguri ras-el-hanout
1 lingura miere curgatoare
3 linguri de ulei de masline
2 cepe mari, tocate marunt
4 catei de usturoi, zdrobiti
1 lingura ghimbir ras
400g cutie de rosii taiate
o lingurita sofran cu varf
400 ml carne fiarta de miel sau pui
400g naut, scurs
150g caise, tocate grosier
6 linguri de coriandru

Metoda
1 Asezati fileurile de miel intr-un vas mare nemetalic, imprastiati cu jumatate din ras-el-hanout, mierea si 1 lingura de ulei. Combinati bine, acoperiti si raciti timp de doua ore sau peste noapte, daca este posibil.
2 Incalziti inca o lingura de ulei intr-o cratita mare ignifuga, adaugati mielul si rumeniti peste tot – va trebui sa faceti acest lucru pe loturi. Indepartati si setati pe o parte. Se incalzeste uleiul ramas, se adauga ceapa si se fierbe 10 minute pana se inmoaie.
3 Se amesteca usturoiul si ghimbirul si se fierbe 3 minute. Se amesteca ras-el-hanout ramas si se fierbe timp de 2 minute pana se aromeaza. Intoarceti mielul in tigaie si adaugati ingredientele ramase in afara de coriandru.
4 Aduceti la fierbere, acoperiti si fierbeti timp de 2 ore pana se inmoaie. Adaugati mai multa apa daca este necesar. Verificati condimentele si imprastiati-le cu coriandru. Se serveste cu cuscus, iaurt si ceapa rosie feliata.