Trei metode pentru reducerea tensiunii

Tensiunea arteriala a devenit una dintre principalele cauze care provoaca decese atat in randul batrani cat si in randul adulti. Vedem tineri de 30 de ani decedati din cauza unui infarct, iar cauzele sunt multiple. Puteti sa preveniti cat mai mult aceasta boala, iar in randurile de mai jos gasiti trei metode prin care sa faceti acest lucru.

1. Nu mai consumati sare – aceasta ar trebui sa fie partea de sus a listei. Fiecare dintre noi mancam in medie 8 g de sare pe zi sau chiar mai mult. Reducerea tensiunii arteriale sistolice (acest numar este cel mai important si conteaza cel mai mult pentru sanatatea dumneavoastra daca aveti peste 40 de ani) este de 10-12 mm, potrivit Asociatiei Blood Pressure.

2. Evitati alimentele dulci. Negrul dulce contine un compus numit glicirizina, care imita efectele unui hormon numit aldosteron, care, la niveluri ridicate, mareste nivelul de sodiu din sange, determinand cresterea tensiunii arteriale. Studiile arata ca administrarea de glicirizina zilnic (de exemplu, intr-un ceai indulcit) timp de doua pana la patru saptamani poate creste tensiunea arteriala cu pana la 14,4 mm.

3. Pierdere in greutate – studiile arata ca puteti scadea tensiunea arteriala cu 1 mm pentru fiecare kilogram pe care il pierdeti. Scopul de a va intoarce la cel mai mic IMC pe care l-ati avut in intervalul sanatos (19-25) ca adult si pentru a ramane acolo.