Trucuri pentru a supravietui menopauzei

Fata ta devine rosie si incepeti sa transpirati. Sentimentele de caldura aproape insuportabile, intense, cunoscute sub numele de bufeuri, sunt printre cele mai frecvente si inconfortabile simptome ale menopauzei.

Cauzata de scaderea nivelului de estrogen, bufeurile afecteaza trei din fiecare patru femei care sufera de menopauza. Mai jos gasiti cateva sfaturi utile care va ajuta mai usor sa treceti peste asta:

1. Folositi lenjerie de pat din bumbac, decat o patura mare;

2. Evitati cofeina, alcoolul si mancarea picanta. Bauturile calde inainte de culcare pot declansa adesea transpiratii nocturne sau chiar le pot face mai rau.

3. Faceti miscare! Obtinerea activitatii va ajuta sa combateti cresterea in greutate, un alt efect secundar comun al menopauzei. Forta de antrenament sau programele de rezistenta la greutate ajuta la construirea de masa musculara si imbunatatirea metabolismul. Este recomandat sa faceti miscare de doua sau trei ori pe saptamana. Exemple de antrenament de forta includ masini de greutate, gantere, benzi de exercitii, yoga si chiar gradinarit!

4. Obțineti suficienta vitamina C. Vitamina C este cunoscuta pentru efectul sau benefic asupra sistemului imunitar si pentru rolul sau de antioxidant. Pe langa faptul ca este buna pentru sanatate. ea are, de asemenea, beneficii specifice la menopauza. Acordand femeilor vitamina C s-a dovedit ca ajuta la reducerea bufeurilor.

5. Destresare prin respiratie profunda. Trecerea prin menopauza poate provoca schimbari de dispozitie si poate crea stres. Lucrati pe stabilizarea respiratiei.

6. Luati extract de radacina de lemn dulce. Extractul de rădăcină cu extract lichid este una dintre ierburile care pot actiona ca un adaptogen – ajutandu-va suprarenalele sa faca fata mai bine stresului, impiedicand o reactie fericita de declansare a eliberarii excesive de adrenalina.

7. Incercati cohosh negru. Generatiile de femei s-au bazat pe radacina de cohosh negru pentru a scuti diferite probleme de sex feminin, de la crampe menstruale la simptomele menopauzei. Ceea ce este important este ca nu creste nivelul de estrogen si nu are nici un efect asupra celulelor din vagin sau uter.

Leave a Reply